Akoestische wandpanelen

  • wandpaneel05-1
  • wandpaneel04
  • wandpaneel03
  • wandpaneel02
  • wandpaneel01

Een mooi schilderij aan uw muur die de ruimte heel erg stil maakt.
 
Akoestische wandpanelen zijn gemaakt om in een ruimte het geluid goed te absorberen. Onze akoestische wandpanelen hebben een paar unieke eigenschappen:

wandpaneel, akoestiekfabriek, akoestiek

  • 
Houten frame van 100% FSC-hout.
  • De fotodoeken zijn uitgevoerd met silicponen pezen waardoor de akoestische fotodoeken makkelijk te verwisselen zijn.
  • Goede akoestiek door een akoestische vulling van natuurvezels
  • Al onze producten worden gemaakt in een werkplaats met mensen met een geestelijke beperking.

Natuurvezels

De akoestische dekens die het geluid absorberen zijn gemaakt van natuurvezels. Deze zijn 100% eco-friendly. Het basis materiaal zijn vezels van vlas, hennep en PLA. Het beste uit de natuur gebundeld tot een akoestische deken met de beste akoestische eigenschappen.

Doordat natuurvezels een milieuvriendelijk productieproces hebben, bieden zij een goed alternatief voor steenwol of akoestische melaminedekens. Die qua productieproces en afval vele malen schadelijker zijn voor onze planeet en voor onszelf.

 

Sfeer wisselen

Zoals u hieronder kan zien lenen foto's zich erg goed voor op een akoestisch wandpaneel. De Akoestiekfabriek heeft een database met ruim 5800 groot formaat foto's waar u tegen een kleine vergoeding gebruik van kunt maken. Wij zorgen voor de juiste uitsnede van de foto en wij printen dit op het akoestische doek. Het frame van het wandpaneel is voorzien van een peesschede en daar kunt u het fotodoek met pees gemakkelijk inschuiven. Dit kunnen wij ook voor u uitvoeren door onze eigen montagedienst.
Een sierraad aan de muur die u zelfs kan wisselen als u dit wenst.

 

sfeer, wandpaneel, akoestiekfabriek, akoestiek

 

Als u meerder akoestische wandpanelen heeft met dezlefde maatvoering dan kunt u een ruimte gemakkelijk een andere sfeer geven door de akoestische fotodoeken te wisselen. Het wisselen van een doek is erg eenvoudig. 

Akoestische wandpanelen kunnen nagenoeg in iedere, gewenste maat besteld worden. Een montagehandleiding kunt u hier downloaden.

 

Vertel anderen hier over

Neem contact op

Techniek afdeling

Om het effect van slechte akoestiek tegen te gaan absorbeert ons product geluidsgolven. En dan met name de geluidsgolven van spraak die tussen 100 Hz en 3000 Hz liggen (zie grafiek). In de grafiek zie je ook de absorptiewaarde van tapijt. Tapijt en ook gordijnen geven de ruimte een warmere klankkleur omdat zij enkel hoge frequenties absorberen. Een warmere klankkleur geeft een ronder geluid, maar helpt niet bij het aanpakken van vermoeidheid en ziekte.

Omdat wij juist de spraakfrequenties aanpakken levert dat ons product de hoogst mogelijke Absorptie Waarde (AW) op van 1,2.

wandpaneel, aw waarde, akoestiekfabriek

 

Afmetingen
Elke maat mogelijk  
Dikte
Dikte paneel 60 mm
Certificatie
100% FCS B1-gecertificeerd

wandpaneel, akoestiek, akoestiekfabriek

Akoestiek met een groen hart
45