Elements

  • element05
  • element03
  • element01

Met Elements geven wij letterlijk een grotere dimensie aan ons productgamma.

Elements akoestische ruimte divider

Deze akoestische ruimtedivider is een verplaatsbare akoestische wand, bijzonder geschikt voor grote open ruimtes, hallen en atriums. Door zijn oppervlak en 30 cm dikte absorbeert hij storend geluid in een ruimte: zo worden zowel schelle geluiden als donkere geluiden zoveel mogelijk geabsorbeerd.

Deze stoere, verplaatsbare wand is helemaal eco. Dus niet groen gepoetst, maar onder de streep helemaal ecologisch, Cradle2Cradle en recyclebaar met de volgende gegevens:

  • Eenvoudig te verplaatsen.
  • In nagenoeg elke maat te maken (max 2900 x 2900 mm).
  • Dubbelzijdig te gebruiken: volledig naar smaak te maken met fotoprint of effen stof.
  • Gemaakt van 100% FSC-hout.
  • Akoestische dekens gemaakt van natuurvezels uit Nederland.
  • Elements zijn Circulair aan te bieden.

Natuurvezels

Onze akoestische dekens zijn gemaakt van natuurvezels. Deze zijn 100% eco-friendly. Mocht een Element aan vervanging toe zijn dan komen wij ze bij u ophalen waarna de dekens worden verwerkt tot compost. Zo maken onze bomen nieuwe bomen.

Doordat natuurvezels een milieuvriendelijk productieproces hebben, bieden zij een goed alternatief voor steenwol of akoestische melaminedekens. Die qua productieproces en afval velen malen schadelijker zijn voor onze planeet.

Onze Elements ruimte dividers zijn 100% eco friendly

 

Sfeer wisselen

Op het doek van de elememts is fotografie erg geschikt. Na de beeldkeuze wordt het akoestisch materiaal onzichtbaar in het Element geplaatst. Het mooie van dit systeem is dat het kunstwerk een blijvend object is dat desgewenst aangepast kan worden. Wij beschikken over een grote hoeveelheid panoramische foto's.Voorbeelden van onze Elements akoestische ruimte dividers in actie

 

Als u in uw pand meerdere akoestische elementen plaatst met dezelfde maat, dan kunt u regelmatig het doek verwisselen waardoor uw ruimte iedere keer een andere uitstraling heeft. Het wisselen van en doek is erg eenvoudig. Een montagehandleiding kunt u hier downloaden.

Vertel anderen hier over

Neem contact op

Techniek afdeling

Om het effect van slechte akoestiek tegen te gaan absorbeert ons product geluidsgolven. En dan met name de geluidsgolven van spraak die tussen de 100 Hz en 3000 Hz liggen (zie grafiek). In de grafiek zie je ook de absorptiewaarde van tapijt. Tapijt en ook gordijnen geven de ruimte een warmere klankkleur omdat zij enkel hoge frequenties absorberen. Een warmere klankkleur geeft een ronder geluid, maar helpt niet bij het aanpakken van vermoeidheid en ziekte.

Omdat wij juist de spraakfrequenties aanpakken levert dat ons product de hoogst mogelijke Absorptie Waarde (AW) op van 1,2.

Grafiek van de absorptie waarde van onze Elements ruimte dividers

 

Afmetingen
Elke maat mogelijk  
Dikte
Dikte paneel 300 mm
Certificatie
100% FCS B1-gecertificeerd

Schematisch overzicht van onze Elements akoestische ruimte dividers

Akoestiek met een groen hart
44