Lekker studeren op de Hogeschool rotterdam

21 november 2016

De vraag was een modulair wandensysteem te ontwikkelen die in elke combinatie op te stellen is. Tevens moesten de wanden een sublieme akoestiek teweeg brengen. Taaadaaa, dat is gelukt.

De akoestische elementen hebben een aw-waarde van 1,2 die is afgewerkt met een mooie Camira Blazer light stof. De klant wenste de akoestische wanden aan de binnenzijde in een blauwe kleur en de buitenzijde is een grijze kleur uit te voeren waarvan acte.

Alle wanden zijn voorzien van een 'blind' koppelingssysteem die door middel van ei-vormige schalen zich aan kan trekken waardoor je een perfecte koppeling krijgt. Zelfs met een onregelmatige vloer koppelen de panelen zich perfect.

De hoeken hebben we in dezelfde 'beeldtaal' uitgevoerd - kubistisch. De voetjes, koppelingen en panelen zijn allemaal 120 mm dik of breed. Dit geeft een rustig en voorspelbaar beeld en een geweldige akoestiek omdat de akoestische absorber lekker dik is.

Een akoestische oplossing waar je heerlijk geconcentreerd kan studeren. Wil je meer foto's zien dan kan je hier terecht.

Meer nieuws

Akoestiek met een groen hart