Chunks

  • Chunk03
  • Chunk02
  • Chunk01

Bijzondere kamerschermen met buitengewone akoestische eigenschappen.

Akoestisch kamerelement Chunks

Kamerschermen hebben een geweldige invloed op de akoestiek, omdat de absorptie van het geluid aan twee kanten tegelijk plaatsvindt. Kamerschermen zijn flexibele en dynamische objecten; ze zijn gemakkelijk in ruimtes neer te zetten en net zo gemakkelijk te verplaatsen.

Kamerschermen zijn verkrijgbaar in elk gewenst formaat en kunnen zelfstandig in een ruimte worden geplaatst. Het kamerscherm is altijd 12 cm dik voor de optimale akoestische werking.

Chunks zijn Circulair aan te bieden.

Natuurvezels

Onze akoestische dekens zijn gemaakt van natuurvezels. Deze zijn 100% eco-friendly. Mocht een kamerscherm aan vervanging toe zijn dan komen wij ze bij u ophalen waarna de dekens worden verwerkt tot compost. Zo maken onze bomen nieuwe bomen.

Doordat natuurvezels een milieuvriendelijk productieproces hebben, bieden zij een goed alternatief voor steenwol of akoestische melaminedekens. Die qua productieproces en afval vele malen schadelijker zijn voor onze planeet.

Onze akoestische Chunks kamerelementen zijn gemaakt met 100% eco friendly natuurvezels

Chunks worden opgebouwd uit 100% FSC-hout: de basis bestaat uit een frame met pootjes waar akoestisch materiaal op wordt bevestigd. Beide zijden worden met geprinte doeken met een platte pees gespannen. Voor de print kan een keuze gemaakt worden uit foto's, patronen of kleuren. Je kan het kamerscherm helemaal samenstellen zoals je het zelf wil.

Sfeer wisselen

De akoestische doeken zijn wasbaar en UV-bestendig en kunnen eenvoudig uit het frame gehaald worden. De doeken kunnen gemakkelijk verwisseld worden: je kunt dus in een handomdraai een andere sfeer neerzetten in de ruimte.

Voorbeelden van onze akoestische Chunks kamerlementen in actie

 

Een montagehandleiding kunt u hier downloaden.
We hebben diverse voetjes die allemaal ecologisch en groen zijn.

Vertel anderen hier over

Neem contact op

Techniek afdeling

Om het effect van slechte akoestiek tegen te gaan absorbeert ons product geluidsgolven. En dan met name de geluidsgolven van spraak die tussen de 100 Hz en 3000 Hz liggen (zie grafiek). In de grafiek zie je ook de absorptiewaarde van tapijt. Tapijt en ook gordijnen geven de ruimte een warmere klankkleur omdat zij enkel hoge frequenties absorberen. Een warmere klankkleur geeft een ronder geluid, maar helpt niet bij het aanpakken van vermoeidheid en ziekte.

Omdat wij juist de spraak frequenties aanpakken levert dat ons product de hoogst mogelijke Absorptie Waarde (AW) op van 1,2.

Grafiek van de absorptie waarde van onze Chunks kamerelementen

 

Afmetingen
Elke maat mogelijk  
Dikte
Dikte paneel 120 mm
Certificatie
100% FCS B1-gecertificeerd

 Schematisch overzicht van onze akoestische Chunks kamerelementen

Akoestiek met een groen hart
52