Wandpanelen

  • wandpaneel05-1
  • wandpaneel04
  • wandpaneel03
  • wandpaneel02
  • wandpaneel01

Een prachtige foto, kleur of illustratie met een akoestisch absorberende functie.
 
Akoestische wandpanelen zijn een manier om de akoestiek zichtbaar goed te regelen in de ruimte. De wandpanelen hebben een paar unieke eigenschappen:

Doorsnede akoestisch wandpaneel

  • 
Houten frame van 100% FSC-hout.
  • Doeken kunnen gemakkelijk verwisseld worden. Als er meerdere panelen zijn met dezelfde maat kan je snel een ruimte omtoveren.
  • De akoestische dekens die we gebruiken, zijn gemaakt van natuurvezels.
  • Wij garanderen dat we het akoestische wandpaneel altijd terugnemen om te laten recyclen aan het einde van de levensduur.


  • Akoestische wandpanelen zijn Circulair aan te bieden.

Natuurvezels

Onze akoestische dekens zijn gemaakt van natuurvezels. Deze zijn 100% eco-friendly. Mocht een Wandpaneel aan vervanging toe zijn dan komen wij ze bij u ophalen waarna de dekens worden verwerkt tot compost. Zo maken onze bomen nieuwe bomen.

Doordat natuurvezels een milieuvriendelijk productieproces hebben, bieden zij een goed alternatief voor steenwol of akoestische melaminedekens. Die qua productieproces en afval vele malen schadelijker zijn voor onze planeet.

Onze akoestische wandpanelen zijn gemaakt met 100% eco friendly natuurvezels

 

Sfeer wisselen

Op het doek van de akoestische wandpanelen is fotografie erg geschikt. Na de beeldkeuze wordt het akoestisch materiaal onzichtbaar in het wandpaneel geplaatst en zo ontstaat er een sieraad aan de muur dat voor een optimale absorptie zorgt. Het mooie van dit systeem is dat het kunstwerk een blijvend object is dat desgewenst aangepast kan worden. Wij beschikken over een grote hoeveelheid panoramische foto's. Tegen een vergoeding zijn deze in te zetten om een fotografische wand te maken. 

Voorbeelden van onze akoestische wandpanelen in actie

 

Als u in uw pand meerdere akoestische fotopanelen plaatst met dezelfde maat, dan kunt u regelmatig het doek verwisselen waardoor uw ruimte iedere keer een andere uitstraling heeft. Het wisselen van een doek is erg eenvoudig. 

Akoestische wandpanelen kunnen nagenoeg in iedere, gewenste maat besteld worden. Een montagehandleiding kunt u hier downloaden.

 

Vertel anderen hier over

Neem contact op

Techniek afdeling

Om het effect van slechte akoestiek tegen te gaan absorbeert ons product geluidsgolven. En dan met name de geluidsgolven van spraak die tussen 100 Hz en 3000 Hz liggen (zie grafiek). In de grafiek zie je ook de absorptiewaarde van tapijt. Tapijt en ook gordijnen geven de ruimte een warmere klankkleur omdat zij enkel hoge frequenties absorberen. Een warmere klankkleur geeft een ronder geluid, maar helpt niet bij het aanpakken van vermoeidheid en ziekte.

Omdat wij juist de spraakfrequenties aanpakken levert dat ons product de hoogst mogelijke Absorptie Waarde (AW) op van 1,2.

Grafiek van de absorptie waarde van onze akoestische wandpanelen

 

Afmetingen
Elke maat mogelijk  
Dikte
Dikte paneel 60 mm
Certificatie
100% FCS B1-gecertificeerd

Doorsnede van onze akoestische wandpanelen

Akoestiek met een groen hart
45