Bomen

  • fluisterstilBoom01-1
  • fluisterstilBoom03-1
  • fluisterstilBoom02

Fluisterstil is het concept van de Akoestiekfabriek waar de natuur en de werkplek elkaar ontmoeten. Prachtige natuurlijke en akoestische objecten die samen een fantastisch effect geven. Wie wil er nu niet werken in het bos?

De Fluisterstil-bomen zijn een speelse manier om een ruimte een natuurlijke en rustgevende uitstraling te geven. De zichtbare natuurvezel zorgt voor een natuurlijke uitstraling en draagt ook mee aan het verbeteren van de akoestiek en vochtbalans in een ruimte. 
De vorm van de boom is zo ontworpen dat het lijkt of de boom in groei is, zodat het een een levendige uitstraling blijft houden en het geen statig voorwerp wordt.

Fluisterstille oplossingen voor op kantoor

 

Natuurvezels

Onze akoestische dekens zijn gemaakt van natuurvezels. Deze zijn 100% eco-friendly. Mocht een Fluisterstil object aan vervanging toe zijn, komen wij ze bij u ophalen waarna de dekens worden verwerkt tot compost. Zo maken onze bomen nieuwe bomen.

Doordat natuurvezels een milieuvriendelijk productieproces hebben, bieden zij een goed alternatief voor steenwol of akoestische melaminedekens. Die qua productieproces en afval vele malen schadelijker zijn voor onze planeet.

Wij gebruiken 100% eco friendly materialen

De Fluisterstil Bomen worden gemaakt van formaldehyde-arm en 100% FSC-hout. Tevens zijn de bomen modulair met de andere fluisterstil producten en customizable met allerlei accessoires die in de uitsparingen van de boom gedrukt kunnen worden om ze een persoonlijk tintje te geven.

Vertel anderen hier over

Neem contact op

Techniek afdeling

Om het effect van slechte akoestiek tegen te gaan absorbeert ons product geluidsgolven. En dan met name de geluidsgolven van spraak die tussen de 100 Hz en 3000 Hz liggen (zie grafiek). In de grafiek zie je ook de absorptiewaarde van tapijt. Tapijt en ook gordijnen geven de ruimte een warmere klankkleur omdat zij enkel hoge frequenties absorberen. Een warmere klankkleur geeft een ronder geluid, maar helpt niet bij het aanpakken van vermoeidheid en ziekte.

Omdat wij juist de spraakfrequenties aanpakken, levert dat ons product de hoogst mogelijke Absorptie Waarde (AW) op van 1,2.

AW waarde van onze fluisterstille akoestische bomen

 

Afmetingen
Hoogte x Breedte 2900 x 1500 mm
Dikte
Dikte materiaal 150 mm
Certificatie
100% FCS Formaldehyde arm

Schematisch overzicht van onze fluisterstille akoestische bomen 

Akoestiek met een groen hart
43