Ceiling

  • ceiling03
  • ceiling02-1
  • ceiling01

Bij chique herenhuizen zijn het vaak de plafondornamenten die het meest in het oog springen. De Akoestiekfabriek heeft deze ornamenten/elementen nu ook in een uitvoering met akoestische eigenschappen.

Ceiling panelen zijn er in verschillende maten die naadloos op elkaar aansluiten. Een modulair systeem, waardoor er legio variaties in patronen en vormen zijn te creëren.

  • 
Houten frame van 100% FSC-hout.
  • De akoestische dekens die we gebruiken zijn gemaakt van natuurvezels.
  • Wij garanderen dat wij de Ceiling panelen altijd terugnemen om te laten recyclen aan het einde van de levensduur.


  • Ceiling panelen zijn Circulair aan te bieden.

Ceiling plafond panelen

Natuurvezels

Onze akoestische dekens zijn gemaakt van natuurvezels. Deze zijn 100% eco-friendly. Mocht een Wandpaneel aan vervanging toe zijn dan komen wij ze bij u ophalen waarna de dekens worden verwerkt tot compost. Zo maken onze bomen nieuwe bomen.

Doordat natuurvezels een milieuvriendelijk productieproces hebben, bieden zij een goed alternatief voor steenwol of akoestische melaminedekens. Die qua productieproces en afval velen malen schadelijker zijn voor onze planeet.

Onze Ceiling plafond panelen zijn 100% eco friendly

Vertel anderen hier over

Neem contact op

Techniek afdeling

Om het effect van slechte akoestiek tegen te gaan absorbeert ons product geluidsgolven. En dan met name de geluidsgolven van spraak die tussen 100 Hz en 3000 Hz liggen (zie grafiek). In de grafiek zie je ook de absorptiewaarde van tapijt. Tapijt en ook gordijnen geven de ruimte een warmere klankkleur omdat zij enkel hoge frequenties absorberen. Een warmere klankkleur geeft een ronder geluid, maar helpt niet bij het aanpakken van vermoeidheid en ziekte.

Omdat wij juist de spraakfrequenties aanpakken levert dat ons product de hoogst mogelijke Absorptie Waarde (AW) op van 1,2.

Grafiek van de absorptie waarde van onze Ceiling plafond panelen

 

Afmetingen
Hoogte x Breedte 600 x 600 mm
1200 x 300 mm
1200 x 1200 mm
1800 x 300 mm
Dikte
Dikte paneel 60 mm
Certificatie
100% FCS B1-gecertificeerd

Schematisch overzicht van onze Ceiling plafond panelen

Akoestiek met een groen hart
108