Tile

  • akoestiek-systeemplafond-plafondtegel-akoestischplafond-circulaire economie-1
  • akoestiek-systeemplafond-plafondtegel-akoestischplafond-duurzaam-1
  • akoestiek-systeemplafond-plafondtegel-akoestischplafond-1

Systeemplafonds zijn niet de fraaiste akoestische vinding die de wereld heeft voortgebracht maar het heeft een functie. Een goede akoestiek te verzorgen in een ruimte.

De ontwerpers van de Akoestiekfabriek dachten een bepaald moment dat kan anders. Inderdaad een klasse A akoestische plafondtegel met een 3D-uiterlijk.

Geen lelijke plafondtegel die matig tot slecht geluid absorbeert maar een toptegel die er mag wezen. Onze tegel past in een standaard systeemplafond 'grid' dus je kan gelijk aan de slag. 

We doen er nog een schepje bovenop en dat is dat elke tegel 2,00 euro statiegeld meekrijgt zodat we 

Vertel anderen hier over

Neem contact op

Techniek afdeling

Om het effect van slechte akoestiek tegen te gaan absorbeert ons product geluidsgolven. En dan met name de geluidsgolven van spraak die tussen 100 Hz en 4000 Hz liggen (zie grafiek). In de grafiek zie je ook de absorptiewaarde van tapijt. Tapijt en ook gordijnen geven de ruimte een warmere klankkleur omdat zij enkel hoge frequenties absorberen. Een warmere klankkleur geeft een ronder geluid, maar helpt niet bij het aanpakken van vermoeidheid en ziekte.

Omdat wij juist de spraakfrequenties aanpakken levert dat ons product de hoogst mogelijke Absorptie Waarde (AW) op van 1,2.

Grafiek van de absorptie waarde van onze Ceiling plafond panelen

 

Afmetingen
Lengte x Breedte x Dikte 600 x 600 x 10 mm
Dikte
Dikte paneel 10 mm
Certificatie
  B1-gecertificeerd

 

Akoestiek met een groen hart
243