Soundshade Round

  • BeeldCilinderlamp03-1
  • BeeldCilinderlamp02_BW
  • BeeldCilinderlamp01_ML
  • BeeldCilinderlamp04-1

Het is een lamp waar het geluid ook mee geabsorbeerd wordt. Deze lamp met sereen licht is een sieraad op je kantoor en het vraagt om een keuze. De Soundshade is opmerkelijk, duidelijk, multifunctioneel en gewoon mooi, nee prachtig.

De boven- en onderzijde van de Soundshade heeft een melkwit acrylaat filter waardoor het licht diffuus wordt. Aan de bovenzijde komt 'zachter' licht uit de Soundshade terwijl aan de onderzijde helder licht komt waar je goed bij kunt lezen en werken.

Soundshade Round akoestische lamp

De Soundshade heeft een akoestische basis waardoor er een AW-waarde van 1,2 gehaald kan worden. De akoestische prestaties zijn geweldig door de slimme opbouw en het materiaalgebruik. Tevens is deze lamp uit te voeren met diverse kleuren licht (zelfs RGB) en is hij traploos te dimmen. Gewoon een lamp om stil van te worden.

Frisdrank flessen

De Akoestiekfabriek staat voor het duurzaam gebruik van de middelen die wij als samenleving hebben. Daarom gebruiken we gerecyclede frisdrankflessen als akoestisch materiaal voor de nieuwe vorm.

Frisdrank flessen zijn gemaakt van polyethyleentereftalaat, oftewel PET. Vandaar de naam PET-fles. Om PET te recyclen wordt het vermalen en verhit tot korrels. Deze korrels, granulaat genoemd, worden vervolgens onder hitte en grote druk in een mal gespoten tot een nieuwe vorm.

Gerecyclede PET-flessen voor 100% eco friendly materiaal

Vertel anderen hier over

Neem contact op

Techniek afdeling

Om het effect van slechte akoestiek tegen te gaan absorbeert ons product geluidsgolven. En dan met name de geluidsgolven van spraak die tussen 100 Hz en 3000 Hz liggen (zie grafiek). In de grafiek zie je ook de absorptiewaarde van tapijt. Tapijt en ook gordijnen geven de ruimte een warmere klankkleur omdat zij enkel hoge frequenties absorberen. Een warmere klankkleur geeft een ronder geluid, maar helpt niet bij het aanpakken van vermoeidheid en ziekte.

Omdat wij juist de spraakfrequenties aanpakken levert dat ons product de hoogst mogelijke Absorptie Waarde (AW) op van 1,2.

Grafiek van de absorptie waarde van onze Soundshade Round

 

AW-waarde 1,2
Verlichting Led verlichting 24 volt DC
Lichttemperatuur 6300 Kelvin
Akoestiek met een groen hart
148