Portfolio

 • Hethuis-akoestiek-akoestiekfabriek-akoestische isolatie-akoestiek_verbeteren-duurzame akoestiek

  Het Huis Utrecht

  In Het Huis Utrecht een gewledige akoestiek als kunstwerk

 • HRO-akoestische tegels-Akoestiekfabriek-akoestiek-stilte-akoestische oplossingen-duurzaam-wandelemen

  Hogeschool Rotterdam - Rochussenstraat

  Het Nieuwe Werken bij de HRO met een geweldige akoestiek

 • HRO-akoestiekfabriek-akoestische_oplossing-galm_oplossing-akoestischewand-1

  Hogeschool Rotterdam

  Heerlijk stil studeren bij de Hogeschool Rotterdam

 • Loftbewoners-akoestiek-akoestische_oplossingen-elements-absorptie-akoestiekfabriek-duurzaam-2

  Loftbewoners

  Strijp-S heeft wat meer rust en kan weer gezellig borrelen.

 • Steylearts-greenwall 2-akoestischeoplossing-akoestischeoplossingen-galm-stilte-mos-natuurlijk-akoest

  Steylearts

  Het is heerlijk stil badderen bij Steylearts.

 • OBA, akoestische oplossing, duurzame akoestiek, galmtijd, akoestisch vilt, akoestiekfabriek, duurzaa

  OBA Amsterdam

  Boeken waar je heerlijk bij kan lezen

 • Petrol, akoestiek, wandpanelen, akoestiekfabriek, akoestische wandpanelen, fotopanelen, ecologisch

  Petrol Industries

  Petrol zit er weer stilletjes bij.

 • Akoestiek, acoustische oplossing, bloomville, akoestiekwinkel, easy akoestiek,

  Bloomville

  Heerlijke stilte en fantastisch werken in een monumentaal pand te Nijkerk

 • Pernassia04-1

  De Parnassia Groep

  Voor de Parnassia Groep in Den Haag hebben we diverse vergaderlocaties akoestisch gemaakt.

 • Wellness aan den Maas

  Thermen binnen den Maas

  Voor het wellness centre Thermen binnen den Maas maakte de Akoestiekfabriek deze volledig in de muur geïntegreerde wandpanelen. Zelfs met de hoge vochtigheid en de galm door alle tegels is dit geen enkel probleem.

 • Akoestiek VGZ

  VGZ

  Voor zorgverzekaar VGZ hebben we groot uitgepakt met een serie Elements. Met doorlopende afbeeldingen creëren wij ruimte vullende beelden en vloeiende lijnen zonder structurele problemen, maar met maximaal akoestisch effect. De belteams hebben zo hun eigen sfeer en kunnen zich beter concentreren op hun specifieke taak.  Voor VGZ is het voordeel dat ze de kantoorvloer niet hoeven te verbouwen, ze blijven flexibel en een geweldige akoestiek.

 • Schaffenburg01

  Schaffenburg

  Privacywanden gemaakt van 100% FSC hout met een naadloze inleg van Camira Blazer stof passen perfect bij de uitstraling van Schaffenburg. De hoogte is zo uitgekozen dat je visueel contact kan maken en als je geconcentreerd wilt werken je toch je eigen privacy kan opzoeken.

 • swan01

  Swan Products

  De Akoestiekfabriek Greenwalls hoeven natuurlijk niet alleen letterlijk een 'wall' te zijn. Hier is ons rendiermos gebruikt als het logo van Swan Products. De rest van de wand in invult met Cork Rough om zo een robuust uiterlijk te krijgen.

 • rdm06

  RDM Innovation Dock

  Op RDM Campus werken techniekonderwijks, kenniscentra en bedrijven samen aan duurzame innovaties. Middelpunt van RDM Campus is de Innovation Dock, een voormalige machinehal. Om de kavels van de diverse huurders af te kunnen schermen heeft de Akoestiekfabriek speciale Elements gemaakt welke verrijdbaar zijn.  Voor elke gelegenheid kunnen ze delen van de 14.000 m2 afschermen voor een specifiek doel.

 • nvz06

  NvZ

  Bij de Nederlandse vereniging van Ziekenhuizen is het een drukte van belang. De kantoren zijn recent allemaal opnieuw ingericht en er is bewust gekozen om de akoestiek apart in te zetten door de Akoestiekfabriek. Elke ruimte en werkplek is beoordeeld en daarvoor zijn maatwerk oplossingen voor ingezet zodat iedereen fijn kan werken.

 • Kirpestein03

  Kirpestein

  Een goed voorbeeld van wat allemaal kan met onze akoestische wandpanelen. De foto’s zijn gemaakt in de omgeving waardoor je buiten naar binnen haalt met een fluisterstille akoestiek. Deze mooie, grote doeken hangen inmiddels bij firma Kirpestein in Geldermalsen.

 • havlKantoor02

  HAVL - Kantoor

  Soundless panelen geven naast een goede akoestische werking ook veel levendigheid in het kantoor. Zie hier een goed voorbeeld van HAVL. De diverse diktes van de Soundless panelen 'bedienen' de diverse bandbreedtes van het geluid. Je word dus op je wenken bedient met een prachtig en kleurrijk uitzicht

 • havlAccountant03

  HAVL - accountant

  Strak vormgegeven Bricks brengen akoestische balans op dit accountants kantoor. Deze duobureau’s zijn geoptimaliseerd met deze akoestische dividers zodat samenwerken wel leuk en effectief blijft. Geconcentreerd werken mag toch ook leuk zijn?

 • Kentalis it Main

  Kentalis - IT-afdeling

  Onze Chunks en Bricks zorgen voor een goede akoestiek op de IT afdeling van Kentalis.

 • Blauwekamermain

  Waterschap Hollandse Delta

  Voor het Waterschap Hollandse Delta heeft de Akoestiekfabriek een creatief voorstel gemaakt. Samen met Basic Specials hebben we dit voorstel uitgewerkt en geïnstalleerd.

 • NSPOHmain

  NSPOH

  NSPOH is een opleidingsinstituut voor de medische wereld. In het kantoorgebouw in Utrecht hebben we een Cork rough wand geleverd en gemonteerd. Zelfs de 2 deuren zijn helemaal meegenomen in het kurk.

 • viviumzorggroepmain

  Vivium zorggroep

  Het restaurant bij de Vivium Zorggroep is een gezellige ontmoetingsplek voor ouderen. Als de lunch geserveerd wordt dan is het een kabal van jewelste. De afzuiging en de harde materialen zorgen voor grote problemen voor de spraakverstaanbaarheid tussen de gasten. Vooral gasten met een gehoorapparaat hebben erg veel last van een slechte akoestiek. En toen was er de Akoestiekfabriek

  Uiteindelijk hebben we gekozen voor akoestische wandpanelen en Elements. De Elements zijn even breed als de aanwezige tafels en kunnen gemakkelijk verschoven worden. Zo kan je je eigen rust of pricavy kiezen.

  Alle producten zijn uitgevoerd met een fotoprint van natuurbeeld die in het concept van deze ruimte passen. Tevens zijn deze akoestische fotodoeken gemakkelijk te wisselen zodat je de ruimte een ander aanzien kan geven. 

 • Gemeentegilzereijenmain

  Gemeente Gilze Reijen

  Het contactcentrum van de Gemeente Gilze Reijen had privacywanden staan. Deze privacywanden leveren geen bijdragen aan de akoestiek. De Akoestiekfabriek werd geroepen en wij plaatsten 4 Bricks. Het resultaat is fenomenaal - heerlijk rustig bellen zonder last van je buren.

 • Alzheimernederlandmain

  Alzheimer Nederland

  De vergaderruimte van Alzheimer Nederland was gehorig en je kon personen naast de vergaderkamer goed horen praten. De bestaande constructie van de wand was eigenlijk niet in orde. De investering om dit goed te krijgen, was relatief hoog en daarom is er gekozen om een groot, akoestisch wandpaneel te plaatsen. 

  Het resultaat: heerlijk vergderen zonder bijgeluiden.

 • Dixonsmain

  Dixons

  De Dixons winkels zijn weer helemaal in het groen gezet. Iedere achterwand van elke getransformeerde winkel heeft een Greenwall. Daarvoor staan producten op een tafel. De moswand en het nieuwe interieur zorgen voor een natuurlijke en gastvrije winkel. Greenwalls en retail passen dus heel erg goed bij elkaar.

 • Allinprojectsmain

  All in projects - Boreel

  All in Projects is een gespecialiseerde projectinrichter die met de vraag kwam voor akoestische devider voor een callcentre die een natuurlijke uittraling heeft. De Akoestiekfabriek zei - jazeker. 

  De basis van ecologisch berkentriplex en dubbelzijdig verlijmd met Cork panelen. Zelfs de voetjes zijn in stijl afgewerkt namelijk met berkenstammetjes. Hoe natuurlijk wil je het hebben!

  Het past perfect in de noderne vormgeving van de ruimte.

 • Proactitmain

  Pro Act IT

  In een prachtig gerestaureerde kazerne in Haarlem heeft Pro Act IT hun prachtige kantoor. Het karakter van de kazerne is behouden gebleven maar de akoestiek kon wel een zetje gebruiken. De eigenaar van Pro Act IT is verzamelaar van oude prenten van de Ripperda Kazerne en deze hebben we gebruikt als basis voor de akoestische wandpanelen.

  De prenten hebben we gefotografeerd en een schaduw gegeven. Deze hebben we op witte akoestische stof geprint. De frames zijn zwart gespoten en samen maakt dit een akoestische oplossing met een duidelijk link naar het verleden en de oorsprong van het gebouw.

 • Whizpermain

  Whizper

  Bij Whizper kon je niet rustig een bammetje eten. De galm van de lunchruimte was enorm. Echt een klus voor de Akoestiekfabriek. Een groot akoestisch kunstwerk met een prachtig ontwerp heeft het opgelost. Het is dus weer fluisterstil tijdens de lunch. 

 • Caru Containers

  Caru Containers

  De vier akoestische wandpanelen waren het laatste punt waarop de kantoorruimte op de begane grond akoestisch goedgekeurd kon worden. Akoestiekfabriek heeft mooie Bricks geleverd voor op de bureau's. Het plaatsen van vier akoestische fotopanelen aan de wand deden de truc. Gelukkig hebben we de beelden nog.

 • newdirectionsmain

  New Directions

  New Directions heeft ons gevraagd mee te denken over de invulling van een vergaderruimte voor een klant van hun. De opzet is een natuurlijke wand te maken en de akoestiek goed aan te pakken. We hebben berkenbomen laten omzagen - die moesten als verwijderd worden. In onze werkplaats hebben we die enkele weken laten drogen. De bast van een berkenboom is heel sterk waardoor de boom nagenoeg nooit in de lengre zal scheuren. Het zwarte akoestische materiaal is germaakt van gerecycelde PET-flessen en deze hebben we aan de wand gelijmd. Daarvboor hebben we de bomen op de vloer gefixeerd en daarna boven het systeemplafond de bomen aan de bovnezijde gefixeerd. Het resultaat is een goede akoestiek en de ervaring van een berkenbos.

 • gemeentevenendaalmain

  Gemeente Veenendaal

  Gemeente Veenendaal heeft ruimtes om te vergaderen en die zijn akoestisch niet goed. De ruimtes zijn niet zo heel erg groot mar toch is er een irritante galm. Daar moest wat aan gedaan worden en de Akoestiekfabriek en Basic Specials kwamen in actie. Met 2 akoestische wandpanelen werd de klus geklaard. De kleuren van de print moest gematched worden met de stoffen die gebruikt zijn in het interieur. Dit is prima gelukt. Een goede akoestiek en exact lijkend op de reeds aanwezige kleuren. Het is weer prettig vergaderen in Veenendaal 

 • Crumain

  Caru - Gangpanelen

  Met deze akoestische wandpanelen zijn de gangen van Caru Zeecontainers weer geluidshinder vrij. Helemaal in hun maritieme thema.

 • Greenwallsplafondmain

  Cubics - Greenwall plafond

  Bij Cubics in Tilburg hebben we boven de vergadertafel een prachtig groen plafond opgehangen. 

 • Grodalmain

  Grodal

  Grodal is een expediteur met een specialisatie in bijzondere transporten. In  het kantoor waar iedereen de hele dag belt en er veel overleg is hebben we de spraakverstaanbaarheid naar topniveau getilt.

  Akoestische wandpanelen hebben de klus geklaard. Zelf de opmaak hebben we ter hand genomen om deze helemaal te laten integreren in de huisstijl en het werk dat zij doen. 

 • Duneamain

  Dunea

  De ontvangstruimte van Dunea ligt er prachtig bij en je kan er nu ook gewoon praten... 

 • OptiekGovaertmain

  Optiek Govaert

  Bij Optiek Govaert is heerlijk rustig brillen passen. Door een enorm akoestisch kunstwerk is dat helemaal gelukt. 

 • Allinprojects-Nobelmain

  All in projects - Nobel

  Nobel wil een groen, natuurlijk karakter en een goede akoestiek. De zijwand hebben we ingekleed met Cork panelen. Het resultaat is verbluffend en prachtig om naar te kijken.

   

 • Zorgcombinatiemargaklompé

  Zorgcombinatie Marga Klompé

  Zorgcombinatie Marga Klompé kreeg van ons een fraaie combinatie van zachte kussens en ruwe kurk.

 • FreundSportzaak02

  Marmot

  Het sportkleding Marmot heeft in de winkel een akoestische en natuurlijke muur.

  We hebben gezorgd dat bij dit merk met een robuste en outdoor uitstraling een stoere en natuurlijke akoestishe oplossing heeft gekregen. Het mos met de gedroogde bomen zorgen voor een mooie uitstraling tot aan de bovenste verdieping van het gebouw.  

 • Woonhuistillburgmain

  Residentie Tilburg

  In het huis is er een centrale hal en deze hal levert een enorme galm op. De Akoestiekfabriek werd geroepen en de klus is geklaard. Op een blinde muur in de hal zijn Soundless panelen geprojecteerd. De Soundless panelen zijn uitgevoerd in een bepaalde RAL-kleur. Door de verschillende diktes van de Soundless panelen zie je een fraaie schaduwwerking.

  De verschillende diktes zorgen voor de goede absorptie per frequentiegebied.  

 • Notbeforetenmain

  Not before Ten

  Not before Ten is een interieur ontwerpburo en heeft voor deze take-away winkel de Greenwall 1.0 toegepast.

 • corcornetmain

  Cor Cornet

  Cor Cornet is de kapper van Bloemendaal waarbij je nu ook nog je haar kan laten knippen in de natuur en stilte.

   

 • Architectenwebmain

  Architectenweb

  Archtectenweb in Amsterdam heeft een paar fraaie en akoestische wanden. Akoestiekfabriek op z'n best.

   

  Archtectenweb in Amsterdam heeft een paar fraaie en akoestische wanden. Akoestiekfabriek op z'n best. - See more at: http://www.akoestiekfabriek.nl/opgelost/architectenweb/#sthash.qP50mN41.dpuf
Akoestiek met een groen hart